Avto preproge so lahko varne in zanesljive ter uporabne


Avto preproge varujejo vaš avtomobil ali drugo prevozno sredstvo pred umazanijo in obrabo tal v avtu. Kakovostne avto preproge pa so več kot to. Namreč zadržijo umazanijo na enem mestu in tudi tekočino, kar je novost na našem trgu in izum slovenskega podjetja. Kako jim je to uspelo? Naredili so jih iz kakovostne gume in na tak način, da imajo robove, ter kanale, ki zadržijo umazanijo in razlitje tam, kjer se je zgodilo, ne da bi se razlilo po dnu avta. Poleg tega so lepo elegantno črne in prilagojene vašemu vozilu. Zato se ne bodo premikale ali drsele in bodo med vožnjo povsem varne. Cena je v primerjavi z drugimi preprogami izjemno ugodna, ker tudi zdržijo bistveno dlje časa.

Zakaj so gumijaste avto preproge tako inovativne?

Gumijaste avto preproge so bistveno bolj kvalitetne, kot so tekstilne. Predvsem zaradi materiala, ki je guma in ne vpija vlage ter umazanije vase, ampak jo zadrži na površini oziroma v kanalih, ki so na preprogi. Tako se tekočina in umazanija, ki jo je lahko tudi en liter, zadrži samo tam, kjer se je razlilo. To pomeni, da lahko vozite mirno in bodo vaše noge čiste avto pa ne bo umazan pod preprogo. To je super novica tudi za tiste, ki imate otroke, ki na tla zlijejo ali stresejo marsikaj, od sokov, do sladoleda in čokolade.

Avto preproge

V drugem koraku gumijaste avto preproge enostavno zgolj sperete z vodo. Lahko tudi pod pritiskom, če je umazanija bolj trdovratna. Lahko uporabite tudi čistilo, ker so te gume izjemno odporne na vse.

To pa še ni vse. Gumijaste avto preproge imajo visoke robove, zato se umazanija in tekočina ne razlijeta preko preproge. Na dno avta so pritrjene z gumbom, ki ga odpnete in preprogo enostavno vzamete iz avta, posesate ali operete in je že nared. Lahko jo posušite, ali pa se bo kar sama v avtu.

Ali so tekstilne preproge lepše?

Tekstilne avto preproge na začetku, ko so nove izgledajo enako lepo, kot gumijaste preproge za avto. Vendar so dostikrat svetle ali sive barve in na njih se pozna čisto vsaka smet. Z drgnjenjem pa se zmuckajo in postanejo kosmate, neugledne ter grde in na tem delu izgubijo barvo. Gumijaste preproge pa ne izgubijo svoje lepe črne barve in so desetletja točno take, kot ko so bile nove. Črna barva je izjemno elegantna in zato te preproge za avto zgledajo lepo te sodijo v vsak avto, neglede na avto.

Kako izbrati prave preproge za avto?

Avto preproge morajo biti narejene različno. Običajno imate v kompletu štiri preproge in sicer dve za spredaj in dve za zadnja sedeža. Spredaj sta preprogi različni, zadnji pa enaki. To pa zato, ker je pri šoferju na levi kolo, ki vpliva na obliko preproge, pri sovozniku pa na desni.

Naslednja stvar, po kateri izberete avto preproge za vaše vozilo pa je velikost preprog, in tudi oblika sprednjih preprog, ker sta različni od modela do modela avtomobila. Tudi znamke avtomobilov imajo različne preproge, zato se je dobro pozanimati, katera točno bo sodila v vaše vozilo.

V primeru, da vam ni povsem jasno, katere bi bile prave, se enostavno odpeljite do podjetja, kjer vam bodo dali prave preproge in jih tudi namestili v avto, če želite.

Naredijo jih po meri

Največkrat avto preproge iz gume naredijo kar po meri vašega avta. To je najboljše zato, ker se povsem prilegajo dnu vašega avtomobila in zaradi tega ne bosta za robove uhajali umazanija niti tekočina. Tako bodo preproge pod pedali za voznika, dokaj visoko spodaj in pa tudi zadaj bodo segale pod sedeže, ob robovih pa bodo segale čisto do vrat in do sredine avtomobila, dokler je to smiselno in je pod še raven.

Ker so te preproge narejene iz kakovostne gume, tudi ne drsijo. Ker so povsem vpete v dno avta, se ne premikajo nikamor in poleg vsega so pripete za dno z gumbi. Zato so izjemno varne. Ko hočete vzeti iz avta preproge, jih enostavno odpnete in nato spet pripnete nazaj. Te preproge se ne bodo nikoli vihale, kot se ponavadi tekstilne, ko postanejo starejše in velikokrat pohojene in izgubljajo obliko ter ravnost.

Cenovno so ugodne, saj so v primerjavi s tekstilnimi preprogami, ki jih boste morali menjati na dve do dri leta, dejansko večne in jih boste kupili le enkrat. Imajo tudi garancijo. Ko jih boste enkrat imeli, boste z njimi izjemno zadovoljni.

Zadnji prispevki