Orodje za motorna kolesa za vsakega motorista


Orodje za motorna kolesa je nujna oprema vsakega motorista, ki se rad ukvarja s s svojim jeklenim konjičkom. Največ motoristov, neglede na spol, je takih, da se zanimajo za svoj motor, ga obvladajo in tudi servisirajo ter popravljajo večinoma sami. Na uradnih servisih opravijo letne preglede pred registracijo, ostalo pa naredijo motoristi v svoji delavnici, ki mora imeti vsaj osnovno orodje za motorna kolesa. Tako orodje običajno dobite na spletu ali v specializiranih trgovinah kar vse na kupu, pa si poglejmo, katera so tista, ki so najbolj pomembna za vašega konjička.

Katero orodje za motorna kolesa morate imeti

Orodje za motorna kolesa, ki ga morate imeti doma, če imate kateri koli motor, ni številno, je pa dobro da ga imate. Razen, če želite se profesionalno ali ljubiteljsko ukvarjati z vzdrževanjem jeklenega konjička, potem je še kar nekaj dodatnih orodij, ki so priporočljiva za vsako motoristično  delavnico.

orodje za motorna kolesa

Univerzalna nožna tlačilka in merilnik tlaka

Prvo orodje za motorna kolesa, ki pride prav tudi za avtomobile in druge predmete, ki jih je treba napihniti, je nožna tlačilka. To je univerzalna tlačilka, ki ima več nastavkov, zato lahko z njo polnite pnevmatike na motorju, kolesu, avtomobilu, žoge, blazine in še marsikaj drugega.

Da bi lahko red spremljati tlak v pnevmatikah, ki je zelo pomemben za varno vožnjo, je najbolje, da nabavite digitalni merilnik tlaka v pnevmatikah. Ta merilec zmore meriti tlak od 0,02 pa do 7 barov. Za tiste, ki prisegate na klasiko, pa je na voljo analogni merilec tlaka, ki ni obvisen od baterije.

Orodja za delo s pnevmatikami

Orodje za motorna kolesa za pnevmatike so zelo iskana in tudi najbolj uporabljana. Če želite sami menjati pnevmatike, potem boste potrebovali napravo za balansiranje in centriranje pnevmatik. Je preprosta in majhna naprava, ki je lahko v vsaki delavnici.

Pri roki morate imeti tudi orodje za snemanje pnevmatik, s katerim boste z lahkoto sneli in nastavili pnevmatike nazaj na platišča. To orodje pride prav tudi za druga prevozna sredstva.

Dobro je imeti tudi set za popravilo pnevmatik, ki vsebuje orodja in lepila ter material za to, da lahko pnevmatiko popravite kjer koli na cesti ali doma. Nikoli ne veste, na kaj boste na cesti naleteli in kaj lahko pnevmatiko poškoduje.

Orodje za motorna kolesa

Orodje, ki pride prav za vsako motorno kolo, je set ključev, s katerim lahko odvijete in privijete vijake na motorju oziroma na kolesih in okvirju ter krmilu. Gre za nasadne in vijačne ključe. V samem setu je v več kot 40 kosov ključev, zato lahko z njimi odvijete prav vse, kar je na motorju. Ti ključi seveda pridejo prav tudi za druge stvari v hiši ali za druga vozila, ker so ponavadi vijaki dokaj standardni.

Set vsebuje še 72 zobo regljo ter različne dodatke, ki pridejo prav doma ali v profesionalni delavnici. Ključi so narejeni iz nerjavečega kromiranega jekla, ki je zelo trdno in uporabno.

Dodatna orodja in pripomočki

Orodje za motorna kolesa, ki pride prav je orodje, s katerim lahko kovičite verigo motorja. Prav pride za vsa vozila, ki jih poganja motor in se prenos moči dogaja preko verige.

LED luči so obvezni del opreme v delavnici ni na poti, da ko potrebujete dobro svetlo med delom, jo imate pri roki neglede na to, ali je v bližini elektrika.

Orodje za motorna kolesa, ki je pomembno je tudi set imbus ključev, ki so vsesplošno uporabni tudi drugod. Z njimi boste lahko delali na motorju in kjer koli drugje. Zraven sodi tudi set mehaničnega orodja. Z vsemi temi seti ste povsem pokriti z orodji za delo z motorjem.

Potrebovali pa boste tudi različne vijake in objemke, ki jih lahko za rezervo kupite in jih imate na dosegu roke.

Priročno je tudi, če imate na razlago orodje, s katerimi lahko nameščate izpušne vzmeti.

Če boste imeli v delavnici našteto orodje, potem ne boste nikoli imeli nobenih težav pri vzdrževanju vašega konjička. Za vzdrževanje lahko nabavite tudi plastično posodo za lovljenje olja, če boste menjali olje, ki je tako oblikovano, da se prilega motorju in je priročno za rokovanje.

Zadnji prispevki